Városlista
2024. október 8, kedd - Koppány

Hírek

2024. Október 08. 15:44, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Irány a VB!

Irány a VB!

Beszélgetés Juráncsik Balázs Gokartversenyzővel, a 2024-s versenyei után és a RMCGF előtt.

Idén már a DD2-es kategóriában láthattunk. Ez évben a CEE I. és II. futamon kezdted bontogatni számodra új kategóriában a szárnyaidat. Hogy sikerült a két nemzetközi futamod?
- Viszonylag jól indult a szezon ahhoz képest, hogy csak három edző hétvégét teljesítettem. Az első CEE verseny Jesolo-ban volt, és jól alakult, mert a tempóm meg volt, és szerencsére sikerült az mezőny elejében végeznem. A második CEE verseny az hasonlóan alakult. Ott is meg volt a tempóm, aminek köszönhetően sikerült előkelő helyen végeznem.

Az országos Gokartbajnokságban neveztél 2024-ben a DD2-s kategóriában. Év elején még jó páran voltatok a kategóriádban. Hat futamon vettél részt. Kecskeméten, Bruckban és a Slovakiringen. Volt három győzelmed és több dobogós helyezésed. Mely versenyek és miért tetszettek neked?
- Igazából a legjobban a Rabócsiringi verseny tetszett, ahol önerőből sikerült megnyerni a hétvégét. Az ötödik fordulón, amivel már ott bebiztosítottam a bajnoki címemet.
Ami még tetszett az a Bruck-i verseny volt, ahol sikerült kettő futamot a háromból megnyerni, és ezzel a hétvégét is. Nekem ez a kettő verseny volt, ami tetszett.

Idén immár harmadik alkalom, hogy kijutsz a RMCGF-ra. Most Sarno-ban szállhatsz harcba a világ többi DD2-es pilótájával, akik kijutottak erre a versenyre. Idén újonc DD2-es pilótaként veszel részt. Milyen eredménnyel lennel megelégedett?
- Én örülnék neki, ha minimum a döntőben benne lennék, de én egy top tizenöttel lennék megelégedve.

A felkészülésed miként is történik erre a versenyre? Melyik csapattal jutottál most ki?
- Leginkább úgyhogy kipróbálom azt a vázat, amivel majd a világbajnokságon kell majd teljesítenem. A Brilliant Driver Program (BDP) csapattal jutottam ki, akikkel már kettő éve együtt dolgozunk, és építjük a remek tendenciánkat.

2025-ös terveid?
- Tervek vannak, de majd az a világbajnokság után fog véglegessé válni, hogy megvalósul-e vagy sem. Úgyhogy egyelőre semmit sem szeretnék elárulni.

Kiknek és mit köszönhetsz idén a gokartpályafutásodban?
- Igazából sokat köszönhetek a csapatomnak! Ők segítettek a háttérben, hogy sikerüljön megnyerni ismét a bajnokságot. Természetesen külön köszönet édesapámnak, hogy támogatott ebben.

Fotó: Brilliant Driver Program

- Hajósi Miklós -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 08. 13:48, kedd | Sport

MAMS: Izgalmasan zárult az MBH BEFEKTETÉSI BANK Országos Gyorsasági Bajnokság és Kupa esemény utolsó fordulója a Slovakia Ringen!

Szeptember 20-22. között rendezték a bajnokság V. fordulóját a szlovákiai Diósförgepatony mellett fekvő versenypályán.

2024. Október 08. 07:16, kedd | Sport

Molnár Martin nyerte az idegek harcát, ő lett az újoncok bajnoka a brit Forma-4-ben

A Virtuosi Racing magyar versenyzője 90 pontos hátrányt dolgozott le a szezon során.

2024. Október 08. 07:15, kedd | Sport

Nemzetek Ligája - Fiola: nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk megszorítani a hollandokat

Fiola Attila szerint hazai pályán minden rivális ellen magabiztosan kell pályára lépnie a magyar labdarúgó-válogatottnak, így pénteken, a holland csapat ellen is, a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.

2024. Október 07. 07:51, hétfő | Sport

Nemzeti Vágta - Decs lovasa nyerte a 17. Nemzeti Vágtát

Decs lovasa, Tóbiás Zsuzsa nyerte Galaxy nevű lovával a 17. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.