Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Május 11. 07:17, szombat | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Kiállításra várva

Kiállításra várva

Több ezer műtárgy pihen a Hansági Múzeum raktáraiban. Sokat ezek közül, még soha nem láthatott a közönség. Hely hiányában, a múzeum, időszaki kiállításokon mutatná be a gyűjteménye ezen részét.

Sok-sok polc, tele értékes műtárgyakkal. A Hansági Múzeum hely hiányában nem tudja a teljes gyűjteményét kiállítani, ezért kénytelen átmenetileg elraktározni őket. A polcok között bolyongva, egy érdekes alkotásra lettünk figyelmesek. A türelem üveg különlegessége, hogy az üveg nyakán keresztül építették fel a benne található alkotásokat.

A türelem üveg mellett, számtalan fegyver, sisak és hétköznapi használati tárgy is a gyűjtemény részét képezi. Egy nagy doboz például egy múlt századi tábori bidét rejt.

Nem minden műtárgy várakozik a raktárban. Vannak, amelyekkel hivatalokban és más múzeumokban is találkozhatunk.

A kölcsönzés mellett a Múzeum maga is szeretné bemutatni a raktárban lévő, ámde értékes tárgyakat. Tematikus, időszaki kiállítások szervezését tervezi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.