Városlista
2025. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2014. Május 11. 21:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Olasz Akadémiai Konyha elismerő minősítést kapott az AZUR Étterem

Olasz Akadémiai Konyha elismerő minősítést kapott az AZUR Étterem

Az olasz delegáció tegnap érkezett Mosonmagyaróvárra. Lorenzo Marchese az étterem tulajdonosa és vezető séfje tradicionális olasz gourmet (ínyenc) étrenddel várta vendégeit.

Az ’Accademia Italiana della Cucina’ – Olasz Akadémiai Konyha Kulturális Egyesület 1953-ban jött létre Milánóban. Célja, hogy megvédje az olasz kulináris hagyományokat, valamint támogassák és ösztönözzék ezt a tradíciót Olaszországban és külföldön egyaránt.

2003. augusztus 18-án az Olasz Örökség és Kulturális Minisztérium elismert kulturális Intézménnyé avatta az Egyesületet.
A kitüntető cím a biztonságos, megnyugtató garanciát jelenti az ételek és a vendéglátás kiválóságára.
A Restaurant Guide "Az Akadémiai Éttermek" egyedi sajátossága az alaposság és a figyelem. Mintegy kétszáz tapasztalt küldött ellenőrzi folyamatosan az éttermeket. Az eredményekről egy nyilvános táblázatban adnak részletes áttekintést. Az útmutató az egyetlen a maga nemében, hiszen a jelentések és értékelések nem csak arra vonatkoznak, hogy az éttermek megfeleljenek a professzionális vendéglátásnak, elvárt követelmény az is, hogy a séf az alapanyagok minőségével és eredeti receptekkel ápolja a klasszikus hagyományt. Mindemellett pedig legyenek önálló fejlesztései a helyi innovatív hagyományoknak megfelelően.


Az Akadémiai Tanács az általa készített útmutatót az interneten teszi közzé és folyamatosan frissíti is azt.
„A konyhaművészet egy olyan nyelv, amely kifejezi egy nép, egy nemzet identitását.” – kezdi beszámolóját Lorenzo. - „Egy jó olasz ételre talán ez különösen igaz, ezért is olyan fontos a hagyományok tisztelete és ápolása. Megtiszteltetés számomra, hogy itt, Mosonmagyaróváron létrehozhattam egy kis ’Itáliát’, és bemutathatom az igazi olasz vendégszeretetet is. Az elismerés hatalmas öröm és egy kitűnő visszajelzés számomra, hogy jó úton vagyunk, mert nagyon sok tervem/tervünk van, akár az idei, akár az elkövetkezendő évekre gondolok.”


Kíváncsi vagy, hogyan is főz egy igazi olasz séf? Nézd meg az étteremben készített videónkat!

... és a képgalériát! :)

Szerkesztőségünk nevében is gratulálunk Lorenzo-nak és csapatának!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2025. Január 08. 08:05, szerda | Helyi

Módosul a vonatok menetrendje

Módosított menetrend szerint közlekednek egyes vonatok január 12-től január 19-ig Budapest-Kelenföld – Budaörs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon.

2025. Január 07. 08:10, kedd | Helyi

131 autóbuszt vásárol a MÁV

Dízelüzemű és hidrogénmeghajtású buszok beszerzésével folytatja idén a járműfiatalítási programját a MÁV-csoport - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

2025. Január 06. 12:01, hétfő | Helyi

Akvarellfestmény kiállítás a könyvtárban

Irsai Hortenzia akvarellfestményeiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban január 10-én, pénteken 17 órakor.

2024. November 26. 14:16, kedd | Helyi

Festménykiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Bódi Ferenc Attila és Wolf Zsuzsanna festményeiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében december 4-én, szerdán 17 órakor.