Hírek
2017. Szeptember 21. 11:00, csütörtök |
Helyi
Forrás: Nemes Claudia
Otthonosabb mindennapok – ebben segít az Egyetem Étterem
Otthonteremtő Nap ide vagy oda, van egy olyan szolgáltatás a platformon, amire otthonteremtőknek, szakembereknek, ingatlanügynököknek és hitelügyintézőknek is egyaránt szükségük van. Ez pedig a finom és tápláló ebéd.
Gráfi Szabolcs ügyvezetőt kérdeztük az Egyetem Étterem – kismamáknak, családoknak is szóló – ajánlatairól.
Kinek szól az étlap? Melyik településeken lehet igénybe venni a szolgáltatást? Milyen ételek kerülnek a menübe? Hol találkozhatunk még az Egyetem Étterem konyhájának remekeivel a térségben? – erre mondják, hogy nyálcsorgatóan izgalmas beszélgetés volt. Tarts velünk!
Jelenleg közel 20 településre szállítotok ki ételt nap, mint nap. E mellett az étterem is minden délben tele van vendégekkel. Ki állítja össze az étlapot és mi alapján határozza meg a menüt?
Egy étlap összeállítása komoly feladat és felelősség. Mint, ahogy említetted, sokan ebédelnek nálunk. Így nem egyszerű kihívás összeállítani hétről-hétre olyan menüsort, ami az iskolás gyermekektől a kismamákon át a szakmunkásokig mindenkinek megfeleljen mind ízlésben, mind kalóriában, a mennyiségekről meg már ne is beszéljek… :)
Ezért ez a hálás feladat rám hárul. Évek óta én tervezem meg a heti étlapokat.
- - -
- - -
Édesanyaként nekem a napi ebédek elkészítése is hatalmas logisztikai feladat. Hogyan lehet több ezer emberre tervezni? Remélem, kapok Tőled hasznos tippeket!
Talán megoldhatatlan feladatnak tűnik, de hidd el, nem az! Van egy bevált sémánk, ami szerint dolgozunk. És segítségünkre vannak azok a modern konyhatechnikai eljárások is, melyek nélkül ma már elképzelhetetlen lenne ilyen minőségben elkészíteni ételeinket.
Kedvcsinálónak, kezdjük az étrenddel:
Az Egyetem Étterem menüje mindig két menüsort tartalmaz. ’A’ és ’B’ menü. Az ’A’ változat a hagyományos ételeket tartalmazza, míg a ’B’ általában a modernebb irányt képviseli.
A régióban üzemeltetett iskola konyháinkban - Dunakiliti, Levél, Kimle - viszont csak egy menüt főzünk. Így, aki onnan rendel, annak nincs választási lehetősége. Viszont minőségben és mennyiségben ott sem kaptunk még reklamációt.
De térjünk vissza a főépületünkbe, a Vár tér 2.-be. Szóval a változatosság mellett van állandóság is. Minden második héten van marhahúsos illetve halas menü. Főzeléket minden héten kétszer főzünk. És megtalálhatóak az étlapon a saját készítésű tészták is, valamilyen ragulevessel, minden második hét szerdáján. Ez is egy régi, bevált szokás.
A munka minden reggel 7.00-kor kezdődik a konyhában. És minden délben friss, egészséges és finom étel kerül az asztalokra. Ezért dolgozunk!
Konyhánkban megtalálhatóak a vega, illetve paleo jellegű ételek is. Ezeket alkalmanként a ’B’ menü tartalmazza illetve a’la carte étlapról választhatóak. Ám, ha húsokról beszélünk, akkor mindenképp meg kell említeni, hogy nálunk a marha- és sertéshúsok előtt a csirkehús-felhasználás viszi az első helyet. Nagyon sok baromfihúsos ételt készítünk.
De vannak olyan ételek is, melyeket ritkán látni menüben - máshol. Ilyen pl. a hamburger, rablóhús, pljeskavica, lyoni marhaszelet, sült hekk, fetás-paradicsomos csirke, óvári sertésszelet és még sorolhatnám…
Mi a különbség ez említett iskolakonyhás menükben és az egyetemi ételek között? Van különbség egyáltalán?
Az iskolai étkeztetésre szigorú előírások és szabályok vonatkoznak. Kevés só, cukor és zsiradék használat, semmi ételízesítő, legyen idényszerű és mindemellett legyen olyan ízletes, hogy még a válogatós gyerekek is megegyék. Nos, ez már kihívás – számunkra is. És itt nem is az a probléma, hogy nem lehet, vagy nem tudnánk így főzni. A kihívás az, hogy tudunk-e úgy főzni, hogy mindemellett a fizetőképes vendégek száma is megmaradjon. Ugyanis a magyar ember nem ehhez az ízlésvilághoz van szokva.
Ez az étrend viszont kiváló a kismamáknak, idősebbeknek, kímélőbb életmódot folytatóknak is.
Ez így tényleg jó megoldásnak tűnik. Csak rendelünk és kész. De akaratlanul is felmerül bennem a kérdés, hogy 'Mi lesz az apukákkal?' Ők hogyan laknak majd jól?
Nincs olyan felmerülő igény, amire már ne találtuk volna ki a megoldást. Érezzük mi is, hogy ez a szolgáltatás így nem teljes. Ezért bevezettük a dupla húsos menüt:
- a menü mindig egy zóna adag – 10-12 dkg hús/fő.
- a dupla húsos menü felára 320 Ft.
- ami azt jelenti, ha egy ételhez 2 szelet hús jár, akkor 4-et adunk
Talán már csak egy kérdés marad. Hol és hogyan lehet rendelni?
A két heti aktuális menü a www.egyetemetterem.hu oldalon olvasható. Rendelni lehet e-mailen vagy telefonon keresztül - akár aznapra is. Minden 9.30-ig beérkezett rendelést kiszállítunk. Az ebéd 10.00 és 13.00 között ér ki minden megrendelőhöz. Ezt a 11 autóból álló logisztikai rendszerünk segítéségével oldjuk meg Hanságligettől akár Rajkáig bezáróan.
Találkozhatunk még máshol is az Egyetem Étterem konyhájának remekeivel a térségben?
Igen. Harmadik éve üzemeltetjük a Kórház büfét, ahol nagy változások történtek, hiszen ha valaki arra jár, láthatja, hogy mindig tele van a pult. Folyamatosan töltjük friss szendvicsekkel, pék- és cukrászsüteményekkel. És nagyon finom a kávé is.
Céges rendezvényeket is kiszolgálunk - létszámtól függetlenül, akár az étteremben, akár catering formájában kitelepülések alkalmával.
E mellett a fesztiválok állandó kiszolgálói is vagyunk. Keressétek a standunkon a legfinomabb, valódi marhahúsból készült burgereinket! Nem kalóriaszegény, de nagyon finom!
Elérhetőségeink
Cím: 9200 Mosonmagyaróvár Vár 2.
Telefon/Fax: +36 96 566 619
Mobil: +36 30 9976 075 (Gráfi Szabolcs)
+36 30 3251 444 (Szabados Attila)
E-mail: info@egyetemetterem.hu
Otthonteremtő Nap Mosonmagyaróvár
2017. szeptember 22. 17.00 – 19.00
Helyszín: Flesch Károly Kulturális Központ
Jegyár: 1000 Ft
Jegyvásárlás: Global Alkusz Iroda, Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos utca 14.
A jegyek fogynak! Foglald le itt: 06 20 577 3191
Egy különleges céges összefogás és információs nap, hogy minél egyszerűbb legyen az otthon megteremtése. Több évtizedes szakmai tapasztalatok, trendek, exkluzív szolgáltatások és még több belső információ a lakásvásárlás témakörében.
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 26. 14:16, kedd | Helyi
Festménykiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban
Bódi Ferenc Attila és Wolf Zsuzsanna festményeiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében december 4-én, szerdán 17 órakor.
2024. November 21. 10:43, csütörtök | Helyi
Frühwirth Ildikó – Családi ünnepek kézikönyve
Frühwirth Ildikó Családi ünnepek kézikönyve című kötetének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében november 26-án, kedden 17 órától.
2024. November 04. 14:07, hétfő | Helyi
K&H: indul a „pénztanárok” versenye
a TikTokon csapnak össze egymással a pedagógusok