Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2024. Június 11. 15:14, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újabb tizenhárom Gidrán érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újabb tizenhárom Gidrán érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára

Két részletben - kedden és szerdán - összesen 13 Gidrán harcjármű gördül be a tatai laktanya kapuján - jelentette be a honvédelmi miniszter az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Honvédelmi Minisztérium közleményében Szalay-Bobrovniczky Kristóf minisztert idézve azt írták: az új eszközöket a megújuló magyar tüzérséget jelentő vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály katonái veszik birtokba, akik az "Embert a Vasra! 2.0" kampány felhívására ez év februárban csatlakoztak a Magyar Honvédséghez.

A Törökországban gyártott Gidránok első körben Kaposvárra érkeztek, a rádiók beszerelése után további infokommunikációs eszközök beépítése, valamint szoftveres telepítés zajlott - számolt be a tárcavezető. Hozzátette: a rendszerbeállítást követően a harcjárművek a tatai dandár állományához kerülnek.

A dandárnál jelenleg meglévő tíz Gidrán a NATO többnemzeti előretolt szárazföldi harccsoport (FLF BG - Forward Land Forces Battle Group) alárendeltségében lévő tatai lövészszázadnál műveleti szolgálatot lát el.

Címkék: Gidrán, honvédség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 07:59, péntek | Belföld

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél az MBH Bank előrejelzése szerint

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél idén, jövőre a 4 százalékot is meghaladhatja a gazdasági fejlődés üteme - mondták az MBH Bank csütörtöki sajtóeseményének szakértői Budapesten.

2024. Július 05. 07:58, péntek | Belföld

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 05. 07:57, péntek | Belföld

MÁV: 30 százalékkal több baleset történt idén a vasúti átjárókban

Magyarországon az idén eddig 36 baleset történt a vasúti átjárókban, 30 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában

2024. Július 04. 08:00, csütörtök | Belföld

Nagy Márton: Magyarország különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban -