Városlista
2024. október 3, csütörtök - Helga

Hírek

2011. Szeptember 26. 07:13, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Szörnyű tragédiával végződött a kirándulás

Szörnyű tragédiával végződött a kirándulás

Lezuhant vasárnap Nepálban egy kisrepülőgép 16 külföldi turistával és 3 fős legénységgel a fedélzetén – jelentette a helyi média.

A Buddha Air Flight légitársaság szerencsétlenül járt gépének utasai kiránduláson vettek részt: a világ legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet tekintették meg a gép ablakából. A kisrepülőgép a fővárosba, Katmanduba való visszatéréskor tűnt el a radarok képernyőjéről. Később kiderült, hogy hegyoldalba csapódott Katmandutól mintegy 10 kilométerre, Godavari településnél.

A baleset idején sűrű köd volt a környéken, de szemtanúk arról számoltak be, hogy a gép lezuhanás előtt lángolt.

A mentőszolgálat emberei csupán egy túlélőt találtak a baleset színhelyén. A gép 16 utasa közül tízen indiai állampolgárok voltak, illetve volt köztük egy nepáli is, a többiek pedig más, meg nem nevezett országokból valók. (lm)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.

2024. Október 02. 07:39, szerda | Külföld

Irán megtámadta Izraelt, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT

Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT)szerdán az Izrael területe ellen intézett átfogó iráni rakétatámadás nyomán.